пʼятницю, 9 лютого 2018 р.

"Авіалінії Антонова" брали участь у запуску Falcon Heavy

Світлина від Embassy of Ukraine in the USA / Посольство України в США.

6 лютого, в проміжку з 20:30 до 23:30 за київським часом американська приватна компанія SpaceX підприємця Ілона Маска здійснила тестовий запуск надважкої ракетиносія Falcon Heavy.                                         
Захід заплановано на стартовому комплексі 39А космодрому ім. Джона Кеннеді на мисі Канаверал в штаті Флорида,США.                            
 Перший - маршовий - блок ракети складається з трьох модифікованих прискорювачів Faclon 9, кожен з яких складається з 9 двигунів Merlin, що дає в сумі 27 силових установок і майже 23 кілоньютонах сумарною тяги на рівні моря і близько 25 кН в вакуумі. Це могутніше, ніж 18 працюючих на повну потужність Боїнгів-747. Бічні прискорювачі вже використовувалися навесні-влітку 2016 року, центральний буде використаний вперше.                                                                           
 При зльоті все три прискорювача Falcon 9 працюватимуть на повну потужність. Незабаром після зльоту роботу центрального силового вузла знизять, поки не вигорить бічні. Як тільки вони допрацюють, знову включиться центральний вузол. Всі ступені використовують паливну пару гас / рідкий кисень.Бічні прискорювачі будуть повернуті на майданчики на суші, а центральний вузол інженери мають намір посадити на на плавучу платформу "Of Course I Still Love You" в Атлантичному океані.                  
Повнофункціональна ракета буде здатна нести навантаження до 64 метричних тонн, що більше, ніж Боїнг-737 разом з пасажирами, екіпажем, паливом і багажем. Falcon Heavy, таким чином, зможе виводити в космос вдвічі більше вантажу, ніж найближчий конкурент - застаріла ракета Delta IV Heavy, причому вартість запуску буде втричі меншою. Лише Saturn V, яка використовувалася для місячних місій, могла закинути на орбіту більше вантажу.        
Параметри ракети: висота - 70 метрів, діаметр - 3,7 м (основна "свічка") і більше 12 м в ширину в розгінному блоці, маса - 1420 тонн. Здатна вивести на низьку навколоземну орбіту до 63,8 т, на геоперехідну - 26,7 т, до Марса - 16,8 т, до Плутона - 3,5 тонн. 
 Як правило, в дебютних стартах ракети "навантажують" безликим вантажем, а не дорогими супутниками або іншим обладнанням. Маск вирішив зробити старт більш цікавим, ніж це прийнято, і відправить в вантажному відсіку ракети свій особистий автомобіль Tesla Roadster. Нагадаємо, при першому випробувальному польоту орбітального вантажівки Dragon замість Масогабаритні вантажу інженери компанії закинули в космос значну головку сиру.

Маск показав автомобіль Tesla, який вирушить на Марс

Засновник компанії SpaceX Ілон Маск пояснив, що вважає "нудними" бетонні або сталеві блоки, які зазвичай використовують як обважнення для ракети, а тому має намір відправити "щось незвичайне", а саме автомобіль Tesla.

У грудні SpaceX анонсувала запуск нової ракети важкого класу Falcon Heavy з електромобілем Tesla на борту

У грудні SpaceX анонсувала запуск нової ракети важкого класу Falcon Heavy з електромобілем Tesla на борту
Фото: elonmusk / Instagram
Засновник компанії SpaceX Ілон Маск у своєму Instagram показав фото автомобіля Tesla Roadster, який вирушить на Марс.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
http://www.linkwithin.com/install?platform=blogger&site_id=2581928&url=https%3A//fizika-bcpto.blogspot.com/&email=irinaman11011969%40gmail.com